Ana içeriğe atla

Variste Tanı ve Tedavi

Variste Tanıda altın standart "Doppler Ultrasonografi" dir.

Dışarıdan görülen varislerin, içeride nasıl olduğunun görüntülenmesi önemlidir. Dışarıdan görülemeyeceğinden, doppler ultrasonografi yapılması gerekir. Doppler Ultrasonografi ile varis oluşumuna sebep olan damarların haritası çıkarılır. Damar Haritası denilir.

Damar Haritası ile varise doğru bir tanı konulmuş olur.

Bir sağlık sorununda tedavi, doğru tanı ile başlar. Doğru tanı, doppler ultrasonografi ile konulur. Tabii ki Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanın deneyimi ve bilgisi ile de ilgilidir. Doktorun hem pratik hem de teorik bilgisinin iyi olması size doğru bir tedavi uygulayabilir.

Öncelikle sorunun nerede ve nasıl olduğu ortaya konulmalıdır. Doğru tanı ile varis tedavisi başlamalıdır.  Doppler Ultrasonografi için, varis konusunda deneyimli bir radyoloji uzmanı, radyolog olmalıdır. Bu konuda hangi radyoloji uzmanı iyi, sizi kalp ve damar cerrahisi uzmanı bilgilendirecektir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Varis Sendromu May Thurner Sendromu

May Thurner Sendromu, May Thurner Sendromu, pelvis bölgesinde sol ana iliak venin iliak arter ile vertebra arasında sıkışmasıdır. Varis oluşumlarının en bilinin derin ven trombozunun, ana sebeplerinden biridir. Yani; May Thurner Sendromu karın alt bölgesinde sol bacaktan gelen ana toplardamarın sağ bacağa giden ana atardamar ile omurga arasında sıkışmasıdır. http://aybanugokcen.com/blog/may-thurner-sendromu

Spor Yaparken Varis Çorabı Giyilir mi?

İyi varis çorabı firmalarının profesyonel sporcular için ürettiği özel varis çorapları vardır. Spor yaparken giyilebilmesi için üretilmiştir. Kişilerin spor yaparken konforunu sağlayan varis çoraplarıdır.

Varis Probleminde Nutcracker Sendromu ve Varis Tedavisi

Nutcracker sendromu, karın ağrısı, cinsel birliktelikte ağrılara sebep olan, çok sık görülmeyen bir sendromdur. Varis Tedavisi olarak bu sendromun seçenekleri: Cerrahi Ameliyatlar, Stent uygulamaları, angio ile damarların kapatılması ve Köpük skleroterapiler... http://aybanugokcen.com/blog/nutcracker-sendromu